Tevékenységeink

Pontőrködéssel segítettük a „Sárga 70” teljesítménytúrát

Egyesületünk egy ellenőrzési ponton segítette pontőrködéssel a „Sárga 70” teljesítménytúrát, amelyre annak főszervezője, Palotás Dávid kért fel minket. Mivel tavaly is több egyesületi tagunk is teljesítette ezt a férfias, embert próbáló kihívást, amely Esztergomból indult 22 órától, s a Pilis-hegységen, majd a Budai-hegységen át vezető sárga turista jelzésen Budaörsön ért véget, amely összesen 70 km.

Idén is több egyesületi tagunk vágott neki, e gyönyörű természeti tájakon átívelő teljesítménytúrának, amelyet valamennyien sikeresen teljesítettek is. Emellett egyesületünk népesebb csapata, a Homok-hegy lábánál található katonasírnál látott el pontőr feladatot, amely abból állt, hogy a „Sárga 70” teljesítménytúrán résztvevő sportemberek igazolólapjára, az erre az alkalomra elkészített bélyegzőnkkel pecsételtünk. Azért, hogy a túrázók jobban megismerhessenek minket, erre az alkalomra elkészítettük egyesületi molinónkat, amelyet két vastagabb fa közé húztunk ki. Ezen látható honlapunk elérhetősége és adományok felajánlásához az egyesületi bankszámlaszámunk, illetve tevékenységünkről pár kép. Gyönyörű, napfényes időben, idén kétszer annyian indultak e túrán, mint tavaly (több száz főről beszélhetünk), s viszonylag sokan megcsodálták egyesületi molinónkat, páran érdeklődtek munkásságunkról, tevékenységünkről. Minden korosztály képviselte magát a teljesítménytúrán, lányok, nők, férfiak vegyesen. Különösen lélekemelő volt látni a családokat, illetve a fiatalokból álló baráti társaságokat, akik a mai értékvesztett világunkban, a tunyulás, tespedés, fogyasztói zombivá süllyesztett plázákban csoszogó embertársaikkal ellentétben kimozdulnak a természetbe, sportolnak, tartalmasan töltik együtt idejüket.

Bízunk benne, hogy jövőre ismét kapunk felkérést, hogy részesei lehessünk, eme szeretett fővárosunkat körül ölelő hegyeinken átívelő túrának.